Війна

Ворог ширить фейк про провокації ЗСУ на півночі

Ворожі ресурси поширюють відео, на якому нібито український чиновник із Сумської області втік до рф та розповідає про те, що ЗСУ готують провокації на кордоні з рф у Сумській та Чернігівській областях.  За словами так званого чиновника, «київський режим почав екстрено евакуйовувати людей з прикордонних територій, щоб звільнити полосу шириною у пʼять кілометрів, а потім завезти туди техніку для подальших провокацій».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівська прокуратура повідомила про підозру головному редактору окупаційного видання, який публічно закликав брати участь у псевдореферендумі

Насправді у цих регіонах примусової евакуації немає. Натомість ще з липня 2023 року створені можливості для добровільного відселення жителів прикордонних населених пунктів через постійні обстріли з боку рф. Більшість з тих, хто виїхав – мешканці 5-кілометрової прикордонної зони.

Розповсюджуючи подібні фейки, ворог намагається створити собі інфоалібі перед імовірними майбутніми терактами, а також дискредитувати Збройні сили України.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Центр протидії дезінформації

Ще статті по темі

Back to top button