Війна

Воїн із Чернігівщини нагороджений орденом «Богдана Хмельницького» III ступеня (посмертно)

Указом Президента України від 21 червня «За особливі заслуги у захисті державного суверенітету, територіальної цілісності, у зміцненні обороноздатності та безпеки України» був нагороджений Орденом «Богдана Хмельницького» III ступеня (посмертно) капітан медичної служби Тарас Баран.

Про це повідомляє Ічнянська міська рада.

Тарас Миколайович працював лікарем акушером-гінекологом Ічнянської міської лікарні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Протягом тижня російські війська завдали два авіаційні удари по території Чернігівщини

Із 2015 року брав участь в АТО на сході нашої країни. Після початку повномасштабної агресії рф проти України служив капітаном медичної служби. Рятував поранених бійців на найгарячішому Бахмутському напрямку. Багато з них завдячують йому життям. Він був світлою, щирою і безвідмовною людиною. Брався за найскладніші випадки. Завжди приходив на допомогу, коли це було необхідно.

1 травня 2023 року Тарас Баран загинув унаслідок прямого влучання російського снаряда в автомобіль медичної служби. Це трапилося під час евакуації поранених. Йому назавжди 37.

1 травня 2024 року, в день перших роковин, у пам’ять про загиблого колегу лікарський колектив КНП «Ічнянська міська лікарня» встановив меморіальну дошку на фасаді закладу, де проходив інтернатуру, а до 2020 року і працював Тарас Миколайович Баран.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button