Війна

Воїн-лісівник з Чернігівщини боронить північний кордон

Воїн-лісівник з Чернігівщини боронить північний кордон України з першого дня повномасштабної війни.

Аркадій Донцов – майстер лісу філії «Городняське лісове господарство» ДП «Ліси України». У лісову галузь прийшов у 1990 році. Спочатку працював оператором на тракторі для штабелювання лісу, а після того, як здобув профільну освіту, був переведений на посаду лісника.

32 роки поспіль Аркадій працював у Тупичівському лісництві. І працював би й надалі, але почалася повномасштабна війна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Сіверському напрямку нацгвардійці знищили російський ЗРК С-60 (Відео)

«24 лютого 2022 року я, як завжди, прокинувся, щоб зібратися на роботу. Але близько 5 ранку зрозумів, що у лісництво, на жаль, не потраплю… Зібрав речі й вже о 6 ранку був у військкоматі. Мене й інших хлопців відправили захищати місто Чернігів, де я і перебував, поки місто не звільнили від окупантів, – розповідає захисник. – Моя рідна Городня, де живуть усі мої близькі, також перебувала під окупацією. Місто знаходиться за 20 кілометрів від кордону, тож ворожа техніка зайшла вже через 2 години від початку вторгнення. Зараз, на щастя, наша область вільна».

Аркадій продовжує боронити країну у лавах ЗСУ на північному кордоні з країною-агресором, де він виконує обов’язки головного сержанта взводу.

По можливості захисник відвідує рідне лісництво і своїх колег-лісівників. Дуже чекає на день, коли зможе повернутися до мирного життя і знову працювати в лісі.

Вдома на Аркадія чекає любляча родина – дружина Надія, дві доньки Олена і Юлія, а також 4-річний онук Стасік, який з нетерпінням очікує на зустріч з дідусем.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Північний лісовий офіс

Ще статті по темі

Back to top button