Війна

Воїн з Чернігівщини отримав державну відзнаку за утримання Авдіївки

Підполковник Родіон Комаров на війні з росією — від самого її початку. Утім все його життя – це армія, бо народився в родині військових. І вже сам понад 30 років віддає сили служінню Україні і передає досвід новоприбулим воїнам. Родіон 20 років прослужив у 1-й окремій танковій Сіверській бригаді, що на Чернігівщині. Сьогодні він з гідністю продовжує нести службу в 242 Центрі підготовки підрозділів оперативного командування «Північ», де навчаються і тернуються як досвідчені підрозділи Сил оборони України, так і щойно призвані громадяни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни атакували дві прикордонні громади Чернігівщини

  • У далекому 2014 році нас підняли по тривозі і направили під місто Луганськ, точніше Луганський аеропорт. І перші бої у нас були там, – згадує офіцер. – Потім було Запоріжжя, потім Донеччина і Авдіївський напрямок. Ворог хотів захопити Авдіївку будь-якою ціною, не жалів людей. Приходилося відбивати по 15 атак за день.

Саме за утримання Авдіївки Родіон був відзначений державною нагородою – орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня, який вручили чоловікові з нагоди Дня Незалежності України.

«Зрушення є» – так без деталей говорить офіцер про підготовку особового складу в навчальному центрі. Є і плани щодо вдосконалення навчального та тренувального процесів.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Відділ зв’язків з громадськістю ОК «Північ», фото – 242 ЦПП

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button