Війна

Юрист Сергій, родом із Чернігівщини, боронив Україну на сході

Сергій родом із Чернігівщини, але все своє свідоме життя прожив у столиці. За освітою — юрист.

— Практикував різне право: комерційне, сімейне; допоміг багатьом людям. Працював на підприємствах різної форми власності, була приватна практика. Вважаю, що моє життя завдяки цьому мало і має сенс, — розповідає чоловік.

До повномасштабного вторгнення у чоловіка було кілька спроб стати до лав захисників України. Уранці 24-го лютого Сергій узяв військовий квиток, паспорт і пішов укотре «випробовувати долю», адже попередні спроби протягом кількох років були невдалими.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігів попрощався із захисником, який загинув обороняючи Донеччину

— Бачив в новинах, як ситуація на сході загострюється, окупанти нарощують сили. Після інформації про перші удари по летовищах сказав дружині, як би не сталося — потраплю до війська, — емоційно розповідає чоловік. — Поставили штамп про взяття на облік. Сказали, якщо готовий, то можна сідати в автобус вже. Зрадів. Вдома не всидів би, коли таке твориться в нашій державі. Я не мав жодних речей з собою. Поїхав додому, аби взяти найнеобхідніше, бо ж думав, що залишуся неподалік Києва. Сталося навпаки, — пригадує чоловік.

За годину захисник повернувся з речами, сів в автобус і вже там від побратимів дізнався, куди відправляється.

— Ми виїхали на Житомирську трасу. Лише тоді наважився запитати у хлопців про те, куди їдемо. Вони мені так весело кажуть: « у 30-ку. Вони зараз на сході, там, де саме пекло»,- ділиться спогадами Сергій.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: ОК «Північ»

Ще статті по темі

Back to top button