ВійнаКримінал

Зачинив у погребі сім’ю з двома малолітніми дітьми: російському військовому повідомлено про підозру

За процесуального керівництва Чернігівської обласної прокуратури ідентифіковано та заочно повідомлено про підозру військовослужбовцю збройних сил рф за фактом незаконного позбавлення волі в умовах, які є несумісними з повагою до людської гідності (ч. 1 ст. 438 КК України).

За даними слідства, 05.03.2022 російський військовий, перебуваючи на території домогосподарства одного з сіл Чернігівського району, незаконно позбавив волі сім’ю з двох дорослих та двох малолітніх дітей, зачинивши їх у погребі.

Як наслідок, потерпілі понад 7 годин насильно утримувались у приміщенні погреба, площею 9,2 кв. м, без доступу до свіжого повітря, за низької температури повітря, без будь-якого освітлення в цілковитій темряві, без забезпечення їжею та в антисанітарних умовах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вибухотехніки поліції Чернігівської області виявляють та знешкоджують російські боєприпаси на Херсонщині

Зазначені дії, які виразились у триманні цивільних осіб в умовах, які є несумісними з повагою до людської гідності, прямо заборонені міжнародним гуманітарним правом.

Досудове розслідування – слідчий відділ Управління СБУ в Чернігівській області, оперативний супровід – відділ протидії кіберзлочинам в Чернігівській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Чернігівська обласна прокуратура

Ще статті по темі

Back to top button