Війна

Загиблому воїну з Чернігова, начальнику відділення повітряної розвідки просять присвоїти звання героя України посмертно

На сайті Президента України зареєстрували петицію 22/228578-еп про присвоєння звання Героя України посмертно для захисника з Чернігова Микити Лисиці.

Микита Лисиця був інспектором прикордонної служби вищої категорії на посаді начальника відділення повітряної розвідки другого відділу прикордонної служби швидкого реагування 6-го Волинського загону ДПСУ. 

23-річний захисник долучився до лав Збройних Сил ще в 2021 році, коли проходив строкову військову службу. Згодом воїн підписав контракт із ДПСУ і розпочав вивчення військової справи. Після проходження навчання став оператором БПЛА й очолив відділення повітряної розвідки в своєму загоні. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На війні загинув старший сапер із Чернігівщини

Бойові навики знадобилися молодому сержанту ДПСУ, коли в складі своєї бригади він вирушив на завдання в гарячу точку — під Курахове Донецької області. Потім були жорстокі бої за Авдіївку, де 17 лютого 2024 року під час виконання  бойового завдання життя військового трагічно обірвалося. 

За захист Авдіївки Микита був посмертно нагороджений Орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

Звернення до Президента було зареєстроване 17 червня. Петиція вже встигла набрати 1999 голосів небайдужих людей. Однак для її задоволення необхідно набрати 25 тисяч. Для цього залишилося всього 89 днів. 

Посилання на петицію: https://petition.president.gov.ua/petition/228578

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button