Війна

Загинув у 2022-му: на Чернігівщину прийшла звістка про трагічну загибель воїна

Стало відомо про загибель на війні ще одного мужнього воїна з Чернігівщини, старшого солдата Ігоря Сороки, уродженця села Марківці.

Про це повідомляє Бобровицька територіальна громада.

55-річний Ігор Сорока народився та виріс у селі Маківці, тут закінчив школу.

Згодом вступив до Ніжинського професійно-технічного училище № 2, під час навчання був призваний на строкову військову службу. Після звільнення зі строкової служби закінчив навчання в ПТУ  та отримав професію оператора станків з числовим програмним управлінням 3-го класу. Працював на Ніжинському механічному заводі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Двом братам-росіянам, що загинули в бою за Чернігівщину, присвоїли звання Героїв України

В останні до війни роки працював в Києві в позавідомчій охороні на промисловому підприємстві Міністерства Оборони України на посаді стрільця.

 У лютому 2022 року чоловік прибув до першого відділу Ніжинського РТЦК та СП та поповнив лави захисників. Розпочав службу в роті охорони першого відділу Ніжинського РТЦК та СП на посаді стрільця. Виконував бойові завдання в окупації рідного краю.

Згодом поповнив лави Збройних сил України — 54-тої окремої механізованої бригади імені гетьмана Івана Мазепи, де став піхотинцем. Приймав участь у боях за Бахмут.

 22 листопада 2022 року у бою під селищем Спірне, неподалік Соледара Донецької області воїн  отримав поранення не сумісні з життям та трагічно загинув.

У загиблого залишилися рідні – дружина та два сини, батьки та сестра.

З 3 по 5 серпня у громаді оголошено днями жалоби за загиблим.  

Церемонія прощання та поховання захисника відбудеться на кладовищі в селі Марківці.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button