Війна

Загроза ракетного обстрілу України з білорусі зберігається до 30 червня

Загроза ракетного обстрілу України з території білорусі зберігається до 30 червня 2024 року.

Про це пише «Беларускі Гаюн».

За їхніми повідомленням, дія зони обмеження для польотів усіх типів цивільних повітряних суден (включно з БПЛА) на висотах від 0 до 19 800 метрів на півдні білорусі продовжена до 30 червня 2024 року. Це обмеження не поширюється на авіаціювпс рб і держприкордонкомітету рб, а також авіацію мнс рб, що використовується при гасінні пожеж і здійснює санітарні рейси. Територія зони обмеження не змінилася. Заборона на польоти над південною частиною білорусі була запроваджена 24 лютого 2022 р., із початком російського вторгнення в Україну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині внаслідок влучання боєприпасу з FPV-дрона сталася пожежа житлового будинку

Зазначається, що саме з півдня білорусі й відбуваються запуски ракет територією України та їх транзитний проліт із росії (зокрема безпілотники).

Від початку війни з території білорусі по українських містах запустили не менше як 721 ракету. Останній ракетний запуск територією України з повітряного простору рб було зафіксований 6 жовтня 2022 р.

Таким чином, загроза ракетного обстрілу території України з повітряного простору білорусі зберігається щонайменше до кінця червня 2024 року.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button