Війна

Загроза з білорусі: що кажуть на прикордонні Чернігівщини

Останнім часом на території білорусі спостерігається пожвавлення військових, зокрема російських. У них то раптова перевірка боєготовності, то продовження навчань, то перекидають техніку й особовий склад із місця на місце…

Натомість українські прикордонники кажуть, що не фіксують різкого збільшення військової техніки та окупантів на українсько-білоруському кордоні. Ситуація залишається контрольованою, а кордон – максимально посилений.

Українці безперечно вірять у Збройні Сили, але активності в білорусі додають нервовості, особливо жителям прикордонних громад.

Іван Ващенко, начальник Корюківської РВА

Я можу сказати лише в контексті Корюківського району, не більше. Так от, Корюківський район не має жодного метра межі з республікою білорусь. У нас тільки 55 кілометрів кордону з росією. Тому ми ставимося до будь-яких дій на території білорусі спокійно.
Збройні Сили та інші сили оборони готові до будь-якого розвитку ситуації. Ми навчені, вміємо воювати і можемо гарантувати безпеку нашим людям.

Олександр Артюшенко, староста Тур’янського старостинського округу

Наш громада – прикордонна. І ситуація така: від Тур’ї – приблизно 20 кілометрів до кордону, а є село Єліне, що за 4 кілометри від кордону, щоправда, не з білоруссю, а з росією.
Якщо враховувати, що було 24 лютого, то не можна відкидати, що це може повторитися. Від них можна очікувати чого завгодно.

А люди, якщо чують якісь вибухи поруч із прикордонням, то здебільшого бабусі запитують: «Це, мабуть, уже наступ якийсь іде?». Але є люди, які більш-менш адекватно розуміють ситуацію в країні.
У мене інколи запитують: «Як у вас ситуація?». Відповідаю, що стабільно тривожна. Щодня щось десь та є – то гуп, то ляп, то в один бік, то в інший. Тривожно, бо не розумієш, чого очікувати від нашого ворога, бо там узагалі здоровий глузд відсутній.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни будують військовий госпіталь неподалік Чернігівщини

Наталія Єфименко, депутат Сновської міської ради

Якщо загалом, то в нашій громаді всі сподіваються на краще, що до нас взагалі ніхто не прийде, цього не повинно бути.
А в Гірську постійні обстріли, але люди чекають на Перемогу і сподіваються на швидке закінчення цієї ситуації. Головне, що на сьогодні жодна людина не постраждала.
Клюси, Хрінівка, Гірськ обстрілюють із російської території приблизно на однакову відстань, поки все більш-менш. Але одного разу в Хрінівку прилетіло, то чотири будинки постраждали, а люди, на щастя, ні. На сьогодні там менше як 30 мешканців залишилися.

У Клюсах уже менше ніж 70 людей залишилися. Деякі на сьогодні ще планують виїзд. Усі, хто може кудись виїхати, виїжджають. Залишаються пенсіонери і люди старше 50 років. Але в разі обстрілів, коли в село прилітатиме, то ніхто своїм життям, звісно, не ризикуватиме, будуть люди кудись виїжджати.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button