Війна

Збиті біля Чернігівщини російські гелікоптери і літаки: Ігнат – про блискучу операцію на Брянщині

На території сусідньої із Чернігівською Брянської області Повітряні сили ЗСУ збили 5 одиниць ворожої авіації – 3 гелікоптери і 2 літаки. Це відбулося в травні цього року. Ця блискуча спецоперація відбулася завдяки використанню комплексу «Patriot».

Про деталі цієї блискучої військової операції в інтерв’ю журналісту Дмитру Гордону розповів спікер Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

«Це була блискуча операція. Ворог має знати, що «Patriot» не лише Київ захищає. Ворог дізнався. Вони на своїх пабліках вже все в деталях розписали як все відбулося. Знищено за 5 хвилин три гелікоптери і два літаки. Два гелікоптери забезпечували засобами РЕБ-перешкоди ударну групу. А ударна група «СУ-34» і «СУ-35» з 2 чи 4 КАБами (*авт. – керовані авіаційні бомби) летіли з повітряного простору Брянської народної республіки бомбити північні наші області. От і поплатилися за це», — зазначив Юрій Ігнат.

За його словами, ця операція дозволила дещо вплинути на активність російської авіації на північних кордонах країни.

«Тепер російські літаки летять і на відстані 50 кілометрів від кордону скидають КАБи і розвертаються. І це є проблема, ми нічим поки їх дістати н можемо. КАБи максимум 2 підвішують під крила. Але коли вони входили в повітряний простір, то і 10 підвішували. Після подій із застосуванням «Patriot» російські льотчики думають, що, можливо, не варто підлітати так близько. Це був і фактор психологічного впливу. І ми бачимо, що деякі бомби їхні і на їхній території падають», — зазначає Юрій Ігнат.

Як відомо, ця подія трапилася у травні 2023 року. Вертольоти збили в районі села Сурецький Муравей Клинцівського району та поблизу села Волкустичі Брянської області. А російські бомбардувальник «СУ-34» і винищувач «СУ-35» були збиті неподалік українського кордону під Стародубом біля села Істровка.

Ще статті по темі

Back to top button