Війна

Жахливі наслідки війни: стало відомо скільки загинуло цивільних жителів Чернігівщини

З початку повномасштабного вторгнення російської федерації в Україну та з початку бойових дій на території Чернігівської області загинуло 478 цивільних осіб, з них: чоловіки – 334, жінки – 122, неповнолітні – 22.
Ще 692 особи отримали поранення. Так, саме внаслідок авіаударів по населеним пунктам та через постійні артобстріли загинула найбільша кількість людей. Також мали місце факти обстрілу автомобілів та розстрілу мирного населення.
За цими та іншими фактами вчинення злочинів військовослужбовцями країни-окупанта, прокурорами та працівниками інших правоохоронних органів розпочато ❗1263 кримінальних проваджень. Зокрема, за ст. 438 Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни) – 866 проваджень, за ст. 110 КК України (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) – 349.
У всіх кримінальних провадженнях проводяться необхідні слідчі (розшукові) дії, спрямовані на збирання доказів злочинної діяльності російської федерації.
Окрім того, наразі вже повідомлено про підозру 22 військовослужбовцям РФ, які підозрюються у вчиненні воєнних злочинів на території Чернігівської області.
До суду скеровано обвинувальний акт стосовно 1 військовослужбовця.

Джерело: Чернігівська обласна прокуратура

Ще статті по темі

Back to top button