Війна

Жахливі наслідки війни: від початку повномасштабного вторгнення на Чернігівщині загинули понад 20 дітей, більше як 70 зазнали поранень (Фото)

4 червня у світі відзначається Міжнародний день невинних жертв агресії – дітей. Ця дата запроваджена рішенням Генеральної Асамблеї ООН на одному зі спеціальних засідань щодо Палестини у 1982 році, щоб привернути увагу людства до наслідків агресії та насильства, які безжально крадуть невинні дитячі душі. 

На жаль, не оминула ця жорстока реальність і маленьких українців. 

За інформацією Чернігівської обласної ради, від початку війни на Чернігівщині від ворожої агресії загинули 23 дитини. 78 – отримали різного роду і тяжкості поранення. Загалом по регіону статусу постраждалих унаслідок воєнних дій і збройної агресії набули 63 674 дитини. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ломако заявив, що Брижинський погрожував йому фізичною розправою

Сьогодні на знак шани та на згадку про всіх дітей, чиї долі зруйнувала жорстока війна, в Чернігові відбувся меморіальний захід. 

Біля П’ятницької церкви за душі загиблих дітей пролунали молитви. Поминальну літургію правив секретар Чернігівської єпархії Православної Церкви України отець Роман Кіник.

На акції були присутні як представники влади так і громадськості. На завершення дійства, як символ голосів вбитих українських дітей, на дереві біля церкви вивісили пам’ятні дзвіночки.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button