ВійнаКримінал

Житель села на Чернігівщині співпрацював із окупантами

За даними слідства, під час окупації збройними силами Російської Федерації села Рубанка Ніжинського району Чернігівської області обвинувачений добровільно запропонував російським військовослужбовцям використовувати для тимчасового проживання своє помешкання, а також допомагав військовим формуванням Російської Федерації у пошуку інших матеріальних ресурсів для їх належного функціонування.

Мешканець одного із сіл Чернігівщини обвинувачується у колабораційній діяльності. Чернігівською обласною прокуратурою затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно чоловіка за фактом передачі матеріальних ресурсів збройним формуванням держави-агресора.

Наразі досудове розслідування у кримінальному провадженні завершено. Обвинувальний акт скеровано до Прилуцького міськрайонного суду Чернігівської області.

Слідство проводилося слідчим відділом УСБУ в Чернігівській області.

Санкція інкримінованої статті передбачає покарання у виді штрафу до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення волі на строк від трьох до п’яти років, з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна.

Джерело: Чернігівська обласна прокуратура

Ще статті по темі

Back to top button