ВійнаСуспільство (відео)

Обстріли та диверсанти на прикордонні: як допомогти виявити ворога (Відео)

На території об’єднаного Корюківського району є дві громади, на яких, відповідно до нормативних документів, відбуваються бойові дії – це Сновська міська територіальна громада та Корюківська міська територіальна громада, бо вони є прикордонними. Тут російські війська щоденно показують свою присутність і ведуть обстріли наших населених пунктів.

«Наразі йдуть постійні обстріли, щонайменше 2-3 рази на тиждень, здебільшого в Сновській ТГ, це населені пункти Гірськ, Хрінівка і Клюси, вони є прикордонними населеними пунктами»,- Іван Ващенко, начальник Корюківської РВА.

Усі обстріли, здійснені рашистами, спрямовані на цивільну інфраструктуру, житлові будинки та об’єкти критичної інфраструктури. А на кордоні Корюківської територіальної громади наші військові постійно фіксують рух диверсійно-розвідувальних груп ворога.

«Ми маємо приблизно 50 кілометрів державного кордону з російською федерацією, тому скажемо, що безпека в цих громадах здебільшого умовна. Це ми прекрасно розуміємо»,- Іван Ващенко, начальник Корюківської РВА.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Понаехали хохлятские морды»: чернігівка постраждала від образ росіянки в Німеччині (Відео)

Утім, настрої місцевого населення оптимістичні. Люди довіряють Збройним Силам України та почуваються захищеними. А ще активно допомагають військовим виявляти диверсійно-розвідувальні групи та підозрілих осіб.

«Наразі 80 відсотків інформації про якісь підозри з приводу тих чи інших осіб надано місцевими жителями.

Хочу ще раз наголосити, що Служба безпеки перевіряє всі повідомлення про підозри, навіть, абсурдні та банальні. Тому що в цих підозрах на того чи іншого чоловіка або жінку може приховуватися потенційна небезпека, і ми не цураємося та відпрацьовуємо всю інформацію на 100 відсотків»,- Іван Ващенко, начальник Корюківської РВА.

А тому, якщо ви помітили підозрілих осіб або підозрюєте ту чи іншу особу в співпраці з ворогом, обов’язково повідомляйте Службу Безпеки України чи Військову адміністрацію, інформація буде опрацьована. Однак у такому випадку треба бути готовими офіційно співпрацювати.

«У нас часто розказують, що багато колабораціонізму, але коли ми добираємося до суті та істини, то починається – я не хочу протокол підписувати, я не хочу допомагати, я боюся, я просто так думав, але воно виявилося не так, і таке інше. Тому, друзі, якщо дійсно у вас є якийсь фактаж, ми відпрацюємо його на 100 відсотків»,- Іван Ващенко, начальник Корюківської РВА.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Марина Кирієнко

Оператор Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button