ВійнаКримінал

Знущався над цивільними українцями: на Чернігівщині скеровано до суду провадження щодо військового рф

Слідчі поліції Чернігівщини під процесуальним керівництвом Чернігівської обласної прокуратури завершили досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом знущання над цивільною особою, вчиненим 28-річним окупантом під час тимчасового перебування російських військ на Чернігівщині навесні 2022 року.

Про це повідомляє Поліція Чернігівщини.

В ході розслідування слідчі спеціалізованого відділу слідчого управління Головного управління Нацполіції в Чернігівській області встановили, що 28-річний мешканець республіки тива у складі окупаційного контингенту військ російської федерації у березні 2022 року перебував на території Чернігівського району. Військова частина фігуранта зайняла с. Золотинка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни обстріляли три громади Чернігівщини

Слідчі з’ясували, що у середині березня 2022 року саме цей загарбник реалізував злочинний намір розважитись шляхом знущання над цивільними мешканцями окупованого села.

Зокрема, фігурант обстріляв з автоматичної зброї стіну житлового помешкання у селі, змусив господаря бігати по двору, стріляючи у землю поблизу його ніг та імітуючи полювання. Насамкінець загарбник змусив потерпілого поставити собі на голову картонну коробку з-під пайка окупантів та декілька разів вистрелив у неї з автомата.

Всі перелічені дії окупанта викликали обґрунтований страх потерпілого за своє життя та завдали цивільному чоловікові сильних моральних страждань.

На підставі зібраних доказів, слідчий Головного управління Нацполіції в Чернігівській області завершив досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом вчинення 28-річним окупантом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 статті 438 Кримінального кодексу України).

Матеріали завершеного провадження з обвинувальним актом передано прокуророві Чернігівської обласної прокуратури для скерування до суду.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button