Війна

Загиблому льотчику Вадиму Благовісному з Городнянщини присвоїли звання Героя України

Воїну-льотчику Вадиму Благовісному з Городнянщини присвоїли звання Героя України з удостоєнням ордена «Золота Зірка» — посмертно.

Вадим Благовісний від початку повномасштабного ворожого вторгнення здійснив 95 бойових вильотів, під час який (в умовах протидії ППО та винищувачів противника) брав участь у знищенні скупчення броньованої техніки та живої сили противника, складів РАО та паливно-мастильних матеріалів (ПММ).

За цей час Захисник знищив близько 100 одиниць броньованої техніки, понад 80 одиниць автотранспортних засобів, близько 40 автоцистерн ПММ та близько 800 чоловік живої сили противника.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Звання Героя України з удостоєнням ордена «Золота Зірка» присвоїли ніжинцю Данилові Мурашку

7 вересня 2022 року під час виконання чергового бойового завдання у складі пари Благовісний Вадим загинув.

Довідково:

Майор Благовісний Вадим Андрійович народився 14 вересня 1995 року у селі Перепис на Городнянщині. Закінчив Харківський національний університет Повітряних Сил імені Івана Кожедуба, службу ніс у 299-й бригаді тактичної авіації.

Завдяки умілим діям неодноразово здійснював вивід авіаційної техніки з під авіаційних та ракетних ударів противника. За попередні значні досягнення Благовісного Вадима нагороджено орденами Богдана Хмельницького ІІ та ІІІ ступеня.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Чернігівський обласний ТЦК та СП

Ще статті по темі

Back to top button