Краса та здоров'я

Чернігівська обласна лікарня отримала гуманітарну допомогу з США

Медичне обладнання та устаткування, препарати та витратні матеріали надійшли сьогодні в Чернігівську обласну лікарню від благодійників із США. Організувала доставку такого цінного для нашої області вантажу громадська організація «Підтримка медичних закладів України».

Про це повідомляють у департаменті інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації.

Голова правління згаданої організації Валерій Гребенюк та керівник відповідного проєкту Олександр Коваленко розповіли, що це результат спільної роботи численних благодійних організацій та громадських ініціатив. Сам проєкт «Підтримка медичних закладів України» започаткований ще у 2016 році, втім основну діяльність волонтери активізували близько півтора року тому.

«Ця допомога стала можливою завдяки потужному американському благодійному фонду Projectcure. Загальна вартість такого контейнера — як мінімум 350 тисяч доларів, — поділився Валерій Гребенюк. — Американська спільнота дуже допомагає нашій країні, а ми робимо свою роботу — доставляємо, комунікуємо, щоб люди безкоштовно отримали все необхідне для лікування».

В Україну вже надійшло вісім таких контейнерів, зокрема на Чернігівщину — два. Медичний вантаж навесні отримала лікарня в Козельці, звідки його було розподілено на інші медзаклади області.

«Така підтримка дуже вагома для Чернігівщини — регіону, що зазнав значних руйнувань внаслідок ворожої навали. Зі свого боку, обласна військова адміністрація максимально сприятиме подальшій співпраці», — зазначив перший заступник начальника ОВА Костянтин Мегем.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button