Краса та здоров'я

Чому деякі люди не можуть зігрітися

З настанням холодів найгірше доводиться тій категорії людей, котра страждає на підвищену мерзлякуватість і не може зігрітися навіть тоді, коли в приміщенні дуже тепло.

Як пишуть «Новости Ю», у першу чергу мерзнуть ті, хто вирішив схуднути, та стрункі люди. Їм важче накопичити й зберегти тепло в організмі. Багато літніх людей також схильні до «замерзання», оскільки вже з віком сповільнюються обмінні процеси і відтік крові.

Мерзлякуватість властива і хворим на вегето-судинну дистонію. Через низький тиск органам і тканинам людини не вистачає енергії, її хилить у сон, вона може навіть непритомніти.

Іншими причинами того, що людині постійно холодно, є нестача заліза в організмі та гормональний фактор. Останній часто проявляється у вагітних і жінок, котрі годують,а також у підлітків, до статевого дозрівання у яких додаються ще й стреси через іспити. Також мерзлякуватість провокують проблеми зі щитовидною залозою та цукровий діабет.

Щоб позбутися цього відчуття, фахівці радять одягатися по погоді. Перед виходом на вулицю обов’язково потрібно випивати гарячого чорного чаю. А от каву краще не вживати, бо вона може викликати спазм судин.

У раціон слід включити висококалорійні страви, особливо наваристі бульйони. На друге для таких людей найкраще підходить м’ясо яловичини або печінка, що багаті на залізо, а це важливо для тих, у кого низький гемоглобін. Здатна зменшити спазми судин в організмі людини й жирна риба.

Хорошою профілактикою мерзлякуватості стане загартовування.

Ще статті по темі

Back to top button