Краса та здоров'я

COVID-19 не зник: жителі Чернігівщини продовжують хворіти на сезонні недуги

На Чернігівщині відбувається постійний моніторинг захворюваності на ГРВІ та грип.

За минулий тиждень до закладів охорони здоров’я звернулося на 6,3% більше осіб, яким встановлено діагноз «ГРВІ», у т.ч. дітей – на 8,5%, порівняно з попереднім тижнем. Серед госпіталізованих (97 осіб) переважають діти – 52,6%. Щоправда, рівень захворюваності нижче епідемічного порогу на 14,3%, це середній рівень інтенсивності епідемічного процесу.

«У поточному епідсезоні серед циркулюючих вірусів домінує вірус грипу А. Водночас виділяються коронавіруси, віруси грипу В, парагрипу, риновіруси, РС-віруси, метапневмовіруси», – у коментарі для ЧЕЛАЙН зазначив Артем Ярошенко, заступник генерального директора ДУ «Чернігівський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рани загоюються, але дуже переживає: подробиці про чоловіка, який вижив під час обстрілу села Єліне

Ситуація з ковідом – стабільна. Водночас нині в Україні циркулюють 12 підтипів штаму COVID-19 «Омікрон». А з 24 січня в Україні зареєстрували перший випадок зараження новим підвидом штаму коронавірусу «Омікрон XBB.1.5», який ще називають «Кракен». Цей підвид нині активно циркулює в Європі та США.

«Особливість його полягає в тому, що він дуже швидко поширюється, швидше ніж «Омікрон» звичайний, але немає вірогідних відомостей про те, що він може бути більш небезпечний», – зауважив Артем Ярошенко.

Нині найефективнішим методом убезпечення від захворювання на COVID-19 медики називають вакцинацію. Для її здійснення необхідно звернутися до свого сімейного лікаря або відвідати найближчий медичний заклад.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button