Краса та здоров'я

Медикам знову обіцяють вакцини

Ситуація із забезпеченням області препаратами для профілактичного щеплення проти основних дитячих інфекцій може покращитися – педіатрам пообіцяли, що протягом тижня вони отримають якусь частину необхідних вакцин, які хоч ненадовго, але знімуть актуальність цієї проблеми.

«Відповідні інстанції з Києва прогнозують доставку на Чернігівщину вакцин проти дифтерії та правця, а також проти гепатиту Б. Поки невідомо, наскільки це стане реальністю, утім, розпорядження МОЗу з цього приводу я бачила, – зазначає головний педіатр УОЗ ОДА Людмила Кривець. – Передбачено, що нам «відпустять» вакцину «дифтерія+правець зі зменшеним вмістом токсину АДПМ» 14 160 доз, а препарат для профілактики гепатиту повинен надійти у кількості 11 060 доз. І хоча вони не покриють загальної потреби в цих препаратах (нам потрібно АДПМу 76 683 дози на рік, у препараті проти гепатиту Б річна потреба становить 63 007 доз, раніше отримали 8 600 доз), це краще, ніж нічого».

Загалом Людмила Кривець сподівається, що питання із забезпеченням дітей області вакцинами буде знято, хоча про суворе дотримання графіку профілактичних щеплень уже не йдеться.

-Що стосується вакцини проти дифтерії та правця, то ми її не отримували з 2013-го року, тому шукали можливість використовувати залишки попередніх років.

Нагадаємо: щеплення проти гепатиту Б здійснюється безпосередньо у пологовому будинку в перший день життя, потім у місяць і в 6 місяців. АДПМ вводиться в 6 і 16 років, а потім через кожні 10 років.

Ще статті по темі

Back to top button