Краса та здоров'я

На Чернігів насуваються нові небезпечні штами грипу

На Україну йдуть чотири штами грипу, активність яких виявиться вже восени. Про це повідомляють у Міністерстві охорони здоров’я.

Особливо небезпечним вірусом, який уразить імунітет українців, стане сінгапурський грип A (H3N2), він уже проявив себе в сезоні 2018–2019. Небезпечний тим, що може спричинити пневмонію та інші тяжкі ускладнення.

Також, за даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, в сезоні 2019–2020 себе проявлять такі штами:

A / Brisbane / 02/2018 (H1N1);

вірус, схожий на B / Colorado / 06/2017;

вірус, схожий на B / Phuket / 3073/2013.

У Міністерстві охорони здоров’я кажуть, що одна вакцинація здатна сформувати імунітет проти цих штамів. Тому цього року до України завезуть півмільйона доз вакцин від грипу. Уже в жовтні їх можна буде придбати самостійно в аптеках і вакцинуватися у свого лікаря.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через грип і ГРВІ у Чернігові дезінфікують тролейбуси

Також вакцину можна купити за кошти підприємств або місцевих бюджетів для пріоритетних груп ризику: медпрацівників, учителів, дітей до 5 років, вагітних, немолодих людей, пацієнтів із хронічними захворюваннями.

За даними МОЗ, щороку в Україні реєструють приблизно 6 млн інфекційних захворювань, 98% із них становлять захворювання на грип і ГРВІ. Протягом минулого епідсезону від грипу померли 64 особи, серед них 12 – діти віком до 17 років. Жодна з них не була щеплена від грипу.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button