Краса та здоров'я

На Чернігівщині за тиждень збільшилася кількість хворих на COVID-19

Попри сталу суспільну думку, що захворюваність на COVID-19 поступово відтісняється на другий план через сплески інших хвороб, коронавірус нікуди не зник. Він продовжує циркулювати у всьому світі та, на жаль, мутувати і набувати нових, дедалі загрозливіших форм. Про це повідомляють в управлінні охорони здоров’я Чернігівської обласної державної адміністрації.

І Чернігівщина – не виняток. Так, станом на 6 квітня 2023 року загалом в області зареєстровано 143 423 випадки захворювання на коронавірусну інфекцію. Лише за останній тиждень їх виявлено 777 і ця кількість майже на 14% перевищує показники попереднього тижня. Захворювання зареєстровані в містах Чернігів, Ніжин, Прилуки, Бахмацькій, Варвинській, Ічнянській і Козелецькій територіальних громадах.

СOVID-19 – підступне та непередбачуване захворювання. Від того, наскільки своєчасно встановлений діагноз та розпочато лікування, залежить одужання від нього та зменшення ризиків ускладнень із боку різних органів та систем.

Утім, існує надійний та ефективний метод як уникнення самого захворювання, його тяжкого перебігу, так і можливих ускладнень. Це профілактичне щеплення. Вакцини дозволені до використання в Україні. А ще необхідно прищепитися бустерними дозами антиковідних вакцин. Оптимальний термін для отримання такої дози – від 5-ти до 9-ти місяців після основного курсу вакцинації. Бустерна доза рекомендована людям, віком 60+, і тим, хто має хронічні захворювання, а відтак, для яких є ризик тяжкого перебігу COVID-19. Також в Україні дозволена вакцинація дітей віком від 5-ти років, для них підібрана відповідна вакцина та дозування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У двох громадах на Чернігівщині працюють мобільні бригади з вакцинації проти COVID-19

Загалом бустерна доза вакцини вводиться задля посилення спротиву організму збудникам коронавірусної інфекції. Тому не зволікайте, дотримуйтеся рекомендації щодо уникнення COVID-19 – щепіться! Тим паче, що вакцинація від коронавірусної хвороби цілком безкоштовна і скрізь доступна. Подбайте про своє здоров’я й організм вам за це віддячить.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button