Сполуки коноплі можуть запобігати зараженню COVID-19 – лабораторне дослідження
Сполуки коноплі не дозволяють коронавірусу SARS-CoV-2 проникати в здорові клітини людини.
Про це йдеться в дослідженні, опублікованому в Journal of Nature Products, повідомляє Bloomberg, інформує Українська правда.
Дослідники з Університету штату Орегон заявили, що дві сполуки, які зазвичай зустрічаються в коноплях — каннабігеролова кислота (CBGA,) і каннабідіолінова кислота (CBDA) – мають потенціал для боротьби з коронавірусом.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівець у квартирі в центрі міста виготовляв наркотики (Фото)
Дослідження не включало введення харчових добавок людям або порівняння рівня інфікування у тих, хто вживає сполуки, з тими, хто цього не робить.
Сполуки коноплі зв’язувалися з шипоподібними білками вірусу SARS-CoV-2 і блокували можливість патогену заражати людей.
«Ці сполуки можна приймати перорально і вони мають довгу історію безпечного застосування для людей.
Вони мають потенціал для запобігання та лікування інфекції SARS-CoV-2″, – сказав Річард ван Брімен, дослідник з Глобального інноваційного центру коноплі штату Орегон.
Коноплі є джерелом клітковини, продуктів харчування та кормів для тварин, а її екстракти зазвичай додають у косметику, лосьйони для тіла, харчові добавки та продукти харчування.
Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv