Краса та здоров'я

У Чернігові з’явилася «чиста лікарня» (Фото)

Відділення пухлин голови, шиї та грудної клітки Чернігівського обласного онкологічного диспансеру отримало почесне звання «Чиста лікарня безпечна для пацієнта». Табличка – офіційне підтвердження того, що в цьому підрозділі свято сповідують санітарні нормативи – тепер буде висіти на вході до відділення та візуально засвідчувати пацієнтам про стовідсоткову чистоту.

Як зазначив головний лікар медичного закладу Валерій Зуб, у диспансері це перше відділення, яке здатне відповідати такому рівню. Втім, колектив має за мету, щоби кожен із підрозділів відповідав сучасним стандартам чистоти.

Про це ЧЕline повідомили в прес-службі «Чернігівського обласного онкологічного диспансеру».

«Поступово до проекту буде задіяне кожне з відділень, тому що для нас цей проект – вкрай важливий! Адже пацієнт, перебуваючи в санітарних умовах, набуває внутрішньої впевненості та психологічної рівноваги, а його кредит довіри до лікаря збільшується. У свою чергу створена гігієнічна модель дозволяє і медику почувати себе в комфортних умовах праці», – акцентував увагу очільник медзакладу.

Але одного бажання замало, силами онкодиспансеру був придбаний сучасний вартісний інвентар. І він себе вже виправдовує якістю прибирання та дозволяє суттєво економити кошти на дезінфікуючих засобах.

Важливим також є прибирання приміщень за двовідерною системою, котра, завдяки своїй ергономічності, мінімізує фізичне втручання в цей процес молодшого персоналу, а отже − уникається перехресне інфікування лікарняних поверхонь, досягається значна економія дезінфікуючих розчинів.

За словами в.о. завідувача відділенням пухлин голови, шиї та грудної клітки Віталія Савченка, присвоєння статусу «Чиста лікарня безпечна для пацієнта» накладає на медичний персонал значну відповідальністьт з метою забезпечення високої якості надання медичної допомоги.

Наступним відділенням, що виборюватиме право вважатися найчистішим та безпечним для пацієнта, стане гінекологічне.

Ще статті по темі

Back to top button