Краса та здоров'я

Є три прості способи: дієтологи розповіли, як схуднути у новому році

Багато хто щорічно обіцяє собі схуднути у новому році. Це і не дивно, якщо врахувати кількість смачних, але не завжди корисних страв, якими легко наїстися на свята.

Однак для того, щоб боротьба із зайвою вагою була легшою, дієтологи назвали 3 способи, які допоможуть стати стрункішими. Про які лайфхаки ідеться, розповідаємо далі.

Їжте цільні продукти

Дієта, заснована на вживанні цільних продуктів, є фундаментальною та ефективною стратегією для здорового схуднення. Фрукти, овочі, нежирні білки й цільнозернові продукти, багаті поживними речовинами й містять необхідні вітаміни, мінерали, клітковину та антиоксиданти.

На відміну від оброблених харчових продуктів, які часто містять багато порожніх калорій і рафінованого цукру, цільні продукти підтримують загальний стан здоров’я і допомагають контролювати споживання калорій.

Цільні продукти – це ті, які перебувають у їхній природній формі або піддалися мінімальній обробці, зберігаючи при цьому більшу частину своєї поживної цінності, – каже дієтологиня Серена Беналі.

Вона уточнює, що, коли ми обираємо цільні продукти, «ми, природно, уникаємо продуктів, які зазнали ультраобробки, і фаст-фуду, який часто містить велику кількість доданого цукру, шкідливих жирів і порожніх калорій. Цей допомагає схуднути внаслідок зниження калорій.

Дієтологиня також пропонує безліч способів включити у свій раціон різні види цільних продуктів. Наприклад, вона радить додавати в салати нут або сочевицю, обирайте грецький йогурт на перекус і віддавайте перевагу нежирному білку: курці або рибі.

Зосередження уваги на цільних продуктах сприяє більш стійкому і менш обмежувальному підходу до їжі. Це не тільки допомагає схуднути, а й сприяє виробленню звичок здорового харчування, які можна підтримувати в довгостроковій перспективі, покращуючи загальний стан здоров’я, — пояснила експертка.

Дотримуйтеся режиму сну

Достатня кількість якісного сну є важливим, але часто непомітним аспектом здорового шляху до зниження ваги. Сон впливає на різні гормональні та метаболічні процеси, зокрема на ті, що регулюють апетит і енергетичний баланс.

Докторка медичних наук Ліза Ендрюс каже, що достатня кількість сну «не тільки допомагає вам почуватися менш пригніченим і мати більше енергії, а й зменшує потяг до нездорової їжі та порожніх калорій. Це також допомагає контролювати кров’яний тиск, рівень цукру в крові та рівень холестерину».

Відмовтеся від алкоголю

Виключення або скорочення споживання алкоголю може суттєво сприяти більш здоровому зниженню ваги. Алкогольні напої часто містять значну кількість порожніх калорій і можуть погіршити розум, що призводить до переїдання.

Алкоголь додає у ваш раціон більше порожніх калорій і може знизити вашу стриманість, що призведе до переїдання. Відмова від алкоголю також знижує ризик депресії та недоумства, – зазначає Ліза Ендрюс.

Крім того, утримання від алкоголю може поліпшити якість сну, підвищити рівень енергії та позитивно вплинути на загальне самопочуття, сприяючи успішнішому та стійкішому зниженню ваги.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button