Краса та здоров'я

Кава здатна замінити ліки

Любителі кави можуть не хвилюватися за своє здоров’я – цей напій має властивості, які застрахують вас від тяжких хвороб.

Про це повідомляє «Новое время».

Британський дієтолог Клер Колінз упевнена, що кава корисна не тільки для обміну речовин – виявлено також зв’язок між її вживанням і зниженням ризику передчасної смерті, діабету 2 типу і деяких видів раку.

Фахівець виділила чотири основні причини частіше пити каву:

1)Тривалість життя: кавомани живуть довше від інших людей – на 14% менше ризикують передчасно померти. Навіть ті, хто вживає 1-2 чашки в день знижують ризик на 8%.

2) Рак печінки: особливо це стосується чоловіків, адже рак печінки входить до списку шести найбільш поширених видів раку у світі і є одним із найпоширеніших серед представників сильної статі.

3) Діабет 2 типу: більше двох десятків досліджень підтвердили, що відносний ризик розвитку діабету 2 типу серед любителів цього напою на 21% нижчий, ніж серед тих, хто рідко п’є каву або не п’є зовсім.

4) Рак простати: відносний ризик цього захворювання на 10% менше , а дві чашки кави в день знижують можливість виникнення раку простати на 2,5%.

«Більшість досліджень із впливу кави на організм базуються на спостереженнях за населенням. Вони не можуть встановити чіткі причинно-наслідкові зв’язки. Частково тому, що складно провести багаторічний контрольований експеримент, у ході якого людина пила би все більше кави, а вчені спостерігали за процесами в її організмі», — підсумувала дієтолог.

Ще статті по темі

Back to top button