Вибори на Чернігівщині: марафон-2020

Частину бюлетенів із виборів міського голови надрукували з помилкою

23 жовтня дільниці отримували виборчі бюлетені. Після того як дільничні комісії їх розпакували та почали проштамповувати, з’ясувалося, що є помилка у виборчому бюлетені щодо виборів міського голови Чернігова. Так, у виборчому бюлетені по Новозаводському району територіальний виборчий округ Деснянський район вказаний замість Новозаводського. Про що повідомили спостерігачі громадської мережі ОПОРИ, які були присутні того ж дня на засіданні ТВК щодо цього питання.

Чернігівська міська ТВК Чернігівського району Чернігівської області ввечері 23 жовтня під час засідання вирішувала, що робити з помилкою в бюлетенях, адже майже всі бюлетені вже були видані ДВК. Обговорили можливість передруку, проте голова комісії вказав, що передрукувати ані фінансової, ані фізичної можливості немає, тому що за день до виборів їх ніхто не роздрукує, а ТВК не встигне роздати оновлені бюлетені, проте, за спостереженнями ОПОРИ, інші області сьогодні передруковують бюлетені. Як повідомили під час засідання, ця помилка сталася під час друку в типографії і виявити її раніше не було змоги, адже це можливо лише після видачі та розпакування бюлетенів на дільницях.

Відтак, було запропоноване та прийняте рішення для всіх, а це 47 дільниць по Новозаводському району, – зробити роз’яснення від ТВК про врахування цієї помилки та бюлетені не передруковувати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У 208-му округу почали опитування «5 запитань Зеленського» (Фотофакт)

Тому Чернігівська міська ТВК Чернігівського району Чернігівської області постановою від 23 жовтня 2020 року №52 «Про вирішення питання щодо виправлення помилок у бюлетенях з виборів Чернігівського міського голови Чернігівського району Чернігівської області» вирішила: вважати помилковим зазначення в контрольному талоні та виборчому бюлетені «Територіальний виборчий округ Деснянський район м. Чернігів», а правильним вважати «Територіальний виборчий округ Новозаводський район м. Чернігів» і врахувати виправлення помилки при складанні протоколів дільничних виборчих комісій про підрахунок голосів виборців на виборчих дільницях, протоколів ТВК  про підсумки голосування в межах відповідного виборчого округу та протоколів ТВК про результати виборів (голосування) Чернігівського міського голови Чернігівського району Чернігівської області.

Так, за рішенням ТВК виборці в день виборів 25 жовтня 2020 отримають бюлетені з помилкою у вигляді невірно вказаного району.

Між тим, політичний оглядач Юрій Паперний на круглому столі в пресцентрі «Чернігівський вибір» сказав, що є застереження, що ці бюлетені можуть визнати недійсними.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button