Вибори на Чернігівщині: марафон-2020

На Чернігівщині зникло 100 бюлетенів

В дільничній виборчій комісії №740811 Михайло-Коцюбинської селищної громади виявили нестачу 100 бюлетенів. Всього комісія отримала 550 бюлетенів для голосування за кандидатів в депутати до Михайло-Коцюбинської селищної ради в Чернігівській області. Про це повідомили спостерігачі ОПОРИ.

На підготовчому засіданні комісія виявила нестачу двох пачок бюлетенів по 50 в кожній Тому комісія не відкрила приміщення для голосування о 08:00 та зателефонувала до поліції. Виборці чекали під дільницею, утворилася черга з охочих проголосувати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові на трьох дільницях сплутали бюлетені

Голова комісії не була присутня на перерахунку бюлетенів 24 жовтня. Однак вона повідомила, що за результатами перерахунку, кількість бюлетенів зійшлася з актом. Нестачу помітили тільки вже в день виборів. Присутні повідомили, що не помітили жодних пошкоджень або дій з вилучення бюлетенів.

«Я не можу навіть сказати, пояснити, яким чином вони зникли. Спочатку я починала роздавати, а потім помічаю, що чогось не вистачає. Почали перераховувати – немає. У нас 526 виборців і у нас ніколи не було 100% явки та я думаю, що вистачить бюлетенів», – коментувала ситуацію ОПОРІ голова ДВК №740811 Клімова Анжеліка.

Відповідно до ч. 1 ст. 248 Виборчого кодексу України голосування проводиться в день голосування з 8 години до 20 години без перерви.

Відповідно до пункту 3 частини 1 статті 242 Виборчого кодексу України, сільська, селищна виборча комісія — не пізніш як за п’ять днів до дня голосування та отримує виготовлені виборчі бюлетені не пізніш як за чотири дні до дня голосування в упаковці підприємства-виготовлювача на підставі акта приймання-передачі за формою, встановленою Центральною виборчою комісією.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Громадянська мережа ОПОРА

Ще статті по темі

Back to top button