Вибори на Чернігівщині: марафон-2020

Помилки у списках кандидатів в бюлетенях спричинили штовханину на Чернігівщині (Відео)

На виборчих дільницях №741002, 741073 та 741033 в Чернігові виявили помилки в списках кандидатів, а саме прізвища кандидатів в депутати від політичних партій не співпадають з номером округу, що викликало суперечки та штовханину на одній із дільниць. Про що повідомили спостерігачі ОПОРИ.

Так, в бюлетенях списки кандидатів з округу 2 (виборча дільниця №741073) надруковані в окрузі 4 (виборча дільниця №741002). При цьому по цих дільницях голосування продовжується в звичайному режимі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові чоловік на двох виборчих дільницях викрав коробки з бланками соцопитування

Через помилку у відкритих списках кандидатів виник конфлікт та штовханина між спостерігачами партії «За Майбутнє», які намагались подивитись бюлетені та головою ДВК Волощуком Русланом на дільниці №741002 за адресою: вул. Соснова, 23А, м. Чернігів, Чернігівська обл., 14034 (школа №5, хол).

Окрім того, Руслан Волощук штовхав спостерігачів партії та не давав змогу їм підійти до столів с бюлетенями, що видно на відео. Голова ДВК заборонив використовувати свої слова для офіційного коментаря, вимагав вимкнути мікрофон та повідомим, що вже ходив по судам.

«В виборчому бюлетені моє прізвище відсутнє взагалі і є таке враження, що переплутали списки. І як фахівці кажуть, що немає легітимного виходу з цієї ситуації, що склалася. Зараз працюємо над цим фактом і зараз зарано говорити про якість висновки, які можуть бути зроблені», – коментує ОПОРІ ситуацію з помилкою в бюлетені кандидат від партії «За Майбутнє» Юрій Штань.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Громадянська мережа ОПОРА

Ще статті по темі

Back to top button