Вибори на Чернігівщині: марафон-2020

Що обов’язково треба принести на виборчу дільницю

Настав надважливий день – місцеві вибори-2020. Виборчі дільниці вже відкрилися і працюватимуть до 20:00. Проте, аби здійснити волевиявлення, треба не забути про потрібні документи та речі.

На дільницю необхідно взяти: паспорт, маску, свою ручку синього або чорного кольору.

Паспорт – обов’язково, без нього виборець не зможе отримати бюлетень. Ручку взяти бажано, але якщо її не буде, можна скористатися тими, які дадуть на дільниці. Що стосується маски, наразі немає впевненості в тому, що члени комісій зможуть забезпечити ними тих, хто забуде свою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині стартували вибори

Цього разу виборцям рекомендують не брати з собою на дільницю ні дітей, ні тварин, щоб не створювати натовпу, втім, це рекомендація – нікого не виженуть. Усім, хто входить, запропонують продезінфікувати руки антисептиком, що стоять тут же, при вході, і поміряють температуру безконтактним термометром: підвищена – ласкаво просимо в спецкабінку для тих, хто температурить.

А далі все – як на звичайних виборах. Різниця лише в тому, що паспорт треба просто показати членам комісії, а не передавати в руки, все – через той же коронавірус. Решта правил діяла й раніше. До кабінки для голосування слід входити по одному, заповнювати бюлетень за межами кабінки не можна, фотографувати його не можна, а також не можна його рвати, віддавати іншим людям і виносити за межі дільниці. Цього року на видачу бюлетенів знадобиться більше часу, тому біля дільниць можуть утворитися черги.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button