Війна (Відео)Суспільство (відео)

Справжні козаки та відважні захисники: в Чернігові відзначили військовослужбовців (Відео)

Мужні, відважні, хоробрі – захисники та захисниці України, саме завдяки ним наша держава тримається під натиском агресора. Багато хто з сьогоднішніх військових до 24 лютого взагалі не мав бойового досвіду, а деякі з них ніколи не тримали зброю в руках. Але це не стало на заваді, аби віддано захистити свою країну та рідний край. Напередодні Дня захисника та захисниць України в Чернігові відзначили військовослужбовців, які зробили великий внесок в оборону міста, їм вручили почесні грамоти та відзнаки від командувача військ Оперативного командування «Північ», начальника Чернігівського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, а також медалі митрополита Епіфанія «За жертовність і любов до України».

«Від початку збройної агресії та повномасштабної війни дуже багато наших громадян прийшли до територіальних центрів. Вони намагалися призватися, зробити свій внесок для Перемоги. Повірте мені, наші територіальні центри вже навіть не могли всіх охочих відправити до війська. Особливо в нашому місті Чернігові тоді, 24 – 25 числа. Але кожен, хто на сьогодні перебуває в строю, зробив усе можливе, усе, що від нього залежало, та захистив наше місто», — Олег Гончарук, військовий комісар Чернігівського обласного ТЦК та СП.

Особливий внесок також зробили захисниці.

«Я пишаюся нашими громадянами, які зробили крок вперед. Не тільки чоловіками, а й жінками також. Дуже багато жінок надавали посильну допомогу, накладали шви, проводили евакуацію», — Олег Гончарук, військовий комісар Чернігівського обласного ТЦК та СП.

Привітати військовослужбовців також завітав Дмитро Брижинський. Саме він із перших днів керував обороною міста.

«Я був впевнений на той час як керівник оборони Чернігова, що такі позиції, які утримував на той час особовий склад військового комісаріату, такі як пішохідний міст, автомобільний міст, будуть точно утримані. І на тих позиціях завжди був гарний колектив, військова дисципліна і розумна ініціатива. Дякую вам за службу», — Дмитро Брижинський – керівник патронатної служби апарату облдержадміністрації.

Сергій Гомон рішення про поновлення на службі ухвалив миттєво, бо раніше уже мав бойовий досвід. Його підтримала і дружина. Після припинення активних бойових дій і досі допомагає фахівцям ДСНС у розмінуванні. Одним із перших працював в Ягідному та Іванівці.

«Це не перша така ситуація, ми їздили в АТО, багато ротацій у нас було. Це наша земля, це наше рідне місто. Я вважаю, кожен чоловік, який себе поважає, повинен ухвалити таке рішення», — Сергій Гомон, керівник позаштатної групи розмінування Чернігівського обласного ТЦК та СП.

Також військові вітають зі святом усіх свої побратимів і кожного захисника та захисницю.

«Я хочу побажати кожному з нас впертості, аби кожен захистив рідну домівку, себе особисто, а загалом і наш рідний край. Усім міцного-міцного козацького здоров’я. І віри в нашу Перемогу», — Олег Гончарук, військовий комісар Чернігівського обласного ТЦК та СП.

Журналіст: Марина Кирієнко

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button