Війна (Відео)

Бої за Чернігівщину: про зламані плани окупантів та зміну ходу війни (Відео)

Важкі бої з російським окупантам за Чернігівщину точилися з 24 лютого до 6 квітня. Для відбиття повномасштабного наступу росіян та захисту Чернігова були залучені також підрозділи Нацгвардії. Вони серед перших прийняли бій з ворогом, який увійшов у прикордонні населені пункти Чернігівщини.

Підрозділи Нацгвардії не мали на озброєнні важкої техніки. Вони виконували бойові завдання зі стрілецькою зброєю та ходили у розвідку в тил противника. Цим самим гвардійці забезпечували побратимів зі Збройних Сил України свіжими даними обстановки в окупованих селах.

Одним із важливих моментів оборони Чернігова був підрив мостів через річку Десна, що не дозволило окупантам взяти під контроль трасу Чернігів-Київ. Виконували ці бойові завдання спецпризначенці Нацгвардії із Шостки.

Про те, як українським воїнам вдалося зламати плани окупантів, змінити хід війни, знищивши стратегічно важливі мости – дивіться у нашому інтерв’ю командира взводу спеціального призначення та сапера, яким вдалося у короткий термін та непомітно зруйнувати переправу через річку та ліквідувати окупантів.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button