Війна (Відео)

Фантомні звуки війни: чернігівці розказали, до чого прислухаються (Відео)

Від початку повномасштабного вторгнення сирени лунали на Чернігівщині більше як 570 разів і це лише приблизні дані ресурсу «Мапа тривог». Відколи ми почули першу сирену повітряної тривоги, наша «внутрішня тривога» напоготові. Вона тримає нас у постійному напруженні та змушує дослухатися до кожного звуку, до кожного шурхоту. Інколи підозри закрадаються навіть у тиші чи у звичайних звуках, притаманних життю міста чи побуту. Ми поцікавилися в чернігівців, чи чують вони фантомні звуки війни та як заспокоюють себе в цю мить?

«Часто лунає в голові наче тривога, а насправді її немає. І буває таке, наче чую звуки вибухів. Ми просто пережили в Іванівці окупацію, то в нас таке може бути. Заспокоює в такі моменти дихання, частіше треба дихати – і заспокоюєшся».

«Так, особливо ближче до 24-го числа. Якось воно так стало тривожніше, було більш-менш спокійно, а от ближче до роковин стає щось не те.

Особливо вночі, страх літаків, напевно, так і залишиться ще надовго».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перемога – за нами: чи переймаються чернігівці з приводу можливих провокацій до роковин вторгнення (Відео)

«Так буває, зазвичай я одразу заходжу в інтернет і читаю. Якщо нічого не пишуть, то все добре».

«Звісно, так буває, такі часи зараз у нашій країні, що навіть звуку холодильника лякаєшся вночі. Так буває. Заспокоююсь зазвичай домашніми справами, перевіряю також, що це і де це. Відчиняю вікно, слухаю, чи не лунає звук повітряної тривоги».

«Знаєте, буває таке відчуття, коли вітер сильно віє, то наче ракета летить. Але загалом немає тривоги з цього приводу».

«Так, буває, на роботі коли сиджу, то були такі випадки. Або коли автобус на вулиці гальмує, то здається, що сирена, беру одразу телефон і дивлюся, що там. Якщо все добре, то спокійно працюю далі».

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Марина Кирієнко

Оператор Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button