Війна (Відео)

Найбільша допомога – волонтери: жителі одного з мікрорайонів Чернігова – про діяльність волонтерів (Відео)

Один із найбільш постраждалих районів Чернігова – Бобровиця. Щоденні російські обстріли тут наробили чимало горя. Місцеві жителі досі відновлюють свої понівечені будинки та намагаються повернутися до звичайного життя. Аби хоч трохи полегшити наслідки «руского міра» для місцевих, постійну допомогу тут надають волонтери.

Пані Діна виховує двох донечок. Із допомогою волонтерів потроху родина загоює рани, нанесені будинку російськими окупантами.

«Коли ми повернулися, бо під час активних бойових дій нас тут не було, то в нас у будинку – три снаряди, майже нічого не залишилося. Ми вже відбудовуємося, поставили стіни собі, дах у нас, ми вже живемо частково у вцілілій частині», — жителька Новоселівки Діна Сядуро.

Пані Світлана з маленьким внуком також прийшли по дитячий пакет, аби в складний для родини час хоч трохи порадувати малечу. Адже поки сім’я потроху відновлює будинок, питання втілення дитячих бажань, на жаль, на другому плані.

«Потрошку самі стараємося, вікна влітку поставили, дах підлатали. Нічого, живемо потихеньку», — жителька Бобровиці Світлана Барбаш.

Для обох жінок волонтерські роздачі – спосіб хоч трохи поліпшити своє фінансове становище та вкласти трохи більше у відновлення житла.

«Ми трошки зекономимо і можемо десь щось зробити в будинку: замінити десь щось, щось поставити нове, що побите», — жителька Бобровиці Світлана Барбаш.

«Дуже допомагають. Тому що є можливість зекономити ту зарплатню, що ми отримуємо, аби щось вкласти в будинок для відбудови», — жителька Новоселівки Діна Сядуро.

Такі роздачі продуктових наборів для цього мікрорайону є щотижневими. У своїй роботі волонтери намагаються охопити максимальну кількість місцевих жителів, що належать до  різних категорій, аби кожен, хто потребує, одержав необхідну підтримку.

«У нас все фіксується. Адреса, ім’я дитини, вік. Це важливо: знати, яка кількість отримала і хто саме отримав. Ми роздаємо вже не вперше і для того, аби отримали якомога більше людей, ми фіксуємо. Наразі це актуально», — волонтерка Оксана Дегтярьова.

Найбільше радості волонтерська допомога приносить маленьким чернігівцям. Вони з цікавістю заглядають у пакети, вишукують там улюблені продукти та, не приховуючи емоцій, дякують за смаколики.

«Діти особливо задоволені такими пакетами, тому що можна щось смачненьке отримати, завжди в пакетах є приємний сюрприз, вони радіють. – Печиво тут. Цілий пакет!», — жителька Новоселівки Діна Сядуро.

росія відібрала в українських дітлахів щасливі миті дитинства. Та об’єднавши зусилля, нам вдасться допомогти малечі пережити ці складні часи та залишатися щасливими і натхненними.

Журналіст: Таліна Тарасенко

Оператор: Сергій Бутько

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button