Війна (Відео)

Наслідки влучання ракети в центрі міста: чи встигнуть відновити школу до навчального року (Відео)

19 серпня внаслідок влучання російської ракети в приміщення Драмтеатру постраждала школа в центрі Чернігова.

93 пошкоджені вікна, вибиті двері, стеля з тріщинами й уламками зіпсований фасад. Влітку цього року в школі замінили опалення та встановили сонячні батареї, проте не встигли доробити ремонт, як школа зазнала значних пошкоджень. Тепер сума збитків від ракетного обстрілу нараховує приблизно 6 мільйонів 800 тисяч гривень.

Допомогти у відновленні вікон зголосилася німецька компанія, що підтримує децентралізацію; Норвезька рада у справах біженців і міська рада.

«Ми дуже хочемо вірити в прогнози GIZ щодо вікон. Принаймні вони підтвердили, що вже сьогодні вікна пішли в роботу, оскільки вчора до ночі замірник працював. Сьогодні зранку о 7:30 він був уже на місці з проєктом від менеджера по цих вікнах. Ми сьогодні знов-таки узгодили, перерахували, щоб усі тонкощі, щоб усі нюанси були враховані, щоб нічого не загубити. І вікна вже пішли в роботу. Тому вони обіцяють, що протягом тижня ці вікна почнуть надходити на школу», — директор школи №3 Олена Якобчук.

Директор школи Олена Якобчук сподівається, що школу встигнуть частково відновити до початку навчального року або ж учням прийдеться тимчасово перейти на дистанційну форму навчання.

«Звісно, навіть якщо суто стоятимуть вікна, та будуть тріщини, відпала стеля, але обстежені на безпечність, то ми вже зможемо зайти та вчитися з 1 вересня в школі. Якщо ж цього не буде, то ми почнемо вчитися на другий день після того, як це станеться», — директор школи №3 Олена Якобчук

Журналіст: Оксана Замятіна

Оператор: Сергій Бутько

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button