Війна (Відео)

Прикордонна любов: війна і романтична історія пари з Чернігова (Відео)

Із початком повномасштабного вторгнення всім довелось пристосовуватися до нових реалій, однак це не привід ставити життя на паузу. Будувати стосунки та одружуватись під час війни — складно, але реально. Знайомтеся, це родина Льодових, їхня історія кохання почалась п’ять років тому, зараз вони разом служать у 105-му прикордонному загоні. Максим обіймає посаду зв’язківця, а Вероніка – медикиня.

«Познайомились ми за місцем мого проходження служби, тоді я ще був на строковій службі й вона до нас приходила у військове містечко пограти у волейбол, ми всі збиралися, грали, там і познайомились», — Максим Льодовий – прикордонник.

«Потім у нас була вечірка і там ми вже ближче познайомилися, але ми тоді ще не зустрічалися. Зустрічатися ми почали, коли в мене померла бабуся. Він мене дуже сильно підтримував і в той момент у нас якось зав’язались стосунки», — Вероніка Льодова – прикордонниця.

Сім’я Льодових – приклад того, як можна поєднувати військову службу з подружнім життям, однак які в цьому є переваги та недоліки

«Поєднувати службу і сім’ю дуже важко, ми намагаємося, коли приходимо зі служби, не думати взагалі про роботу, щоб нас ніхто не турбував. Плюс у тому, що я знаю, де він, що з ним, я можу в будь-який момент до нього прийти і подивитись, чи все в нього гаразд. І в той же момент ми разом служимо, в цьому і є великий мінус, тому що я знаю, що в нас тут відбувається, є моменти, що його відправляють кудись, я, звісно, переймаюсь та переживаю, це складно. Просто очікування – це страшніше, я завжди кажу «Відправте мене краще в якусь гарячу точку, ніж його», тому що мені так буде легше, але розумію, коли я буду вдома, а він кудись поїде, то йому так буде легше», — Вероніка Льодова – прикордонниця.

«Вона, буває, виїжджає на кордон по поранених, так само я можу виїхати з групою, так само на кордон, де російська ділянка, там завжди обстріли, тому одне за одного переживаємо, звісно. Завжди на роботі, кожен день, як таких вихідних немає, бо війна в країні. Зараз тільки служба, бачимося більше на роботі, ніж вдома, на сім’ю часу мало. Плюс у тому, що якщо попали в один наряд, то вдома вдвох відпочиваємо ще добу самі», — Максим Льодовий – прикордонник.

Попри щільний графік на службі, Максим і Вероніка знаходять час для своїх захоплень.

«Інколи можемо пограти в приставку, але це дуже швидко закінчується, я починаю нервувати, що я програю, і все. Можемо проїхатися в торговий центр погуляти. Дуже мало розваг, бо приходимо пізно, йдемо на роботу рано», — Вероніка Льодова – прикордонниця.

«Відпочивати вдома. Що ще робити?! Краще відпочивати. Телевізор подивитись, або в приставку пограти вдвох, або просто лежати відпочивати», — Максим Льодовий – прикордонник.

Війна змінила життя кожного українця, однак для справжнього кохання вона не стала перешкодою. Максим і Вероніка одружилися 4 листопада 2023 року. Бажання людей створювати родини в такий тяжкий час є головним показником віри в майбутнє.

Журналіст: Іра Пономаренко

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button