Війна (Відео)

«Це було як пекло»: історія першого пораненого прикордонника з Чернігівщини (Відео)

«Це було як пекло, тому що ще продовжувалися вибухи, мені треба було знайти якесь укриття, а це було доволі складно»,- Віктор – прикордонник.

У перший день російського повномасштабного вторгнення о 04:32 ворог атакував дронами відділ прикордонної служби «Дніпровське», а Віктор став першим пораненим.

«На той момент ми виконували завдання з охорони й оборони посилення цієї ділянки своїм підрозділом.

Ворог застосував свої безпілотники, які орієнтовно 4-5 ВОГів скинули, і під час першого вибуху я отримав поранення.

У мене пройшло руку наскрізь і потрапило в живіт, змінило свою траєкторію – і до серця»,- Віктор – прикордонник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівщина живим коридором зустрічала полеглого воїна

Після того як військовослужбовець отримав поранення, його доставили до шпиталю. Вже під час транспортування у «швидкій» Віктор зателефонував своїм батькам, щоб повідомити про війну та свій стан здоров’я.

«Мати моя одразу заплакала, звісно, а батько відреагував дуже імпульсивно, каже: «Й*****в рот», все буде добре, ти там тримайся»,- Віктор – прикордонник.

Прикордонник заново вчився ходити.

Пізніше на Віктора чекала тривала реабілітація. Прикордонник пережив три складні операції, проте найтяжчою серед них виявилася операція на серці.

«Вже після того як пройшов реабілітацію, лікарі саму шрапнель не дістали, лікарі казали, що все буде добре, воно приживеться, його чіпати не потрібно, тому що буде тільки гірше. Орієнтовно в квітні 2022 року я потрапив на консультацію в Інститут серця, там сказали, що треба оперувати, і вже наступного дня мені зробили операцію. Коли я відійшов від наркозу, мені було дуже складно, це було втретє, і лікар сказав, що молодець, що приїхав, бо осколок вже був у м’яких тканинах, ще трошки – і був би летальний випадок»,- Віктор – прикордонник.

На сьогодні військовослужбовець пройшов процес реабілітації й отримав третю групу інвалідності. Проте він залишається відданим своїй службі у 105 прикордонному загоні та зберігає впевненість у нашій Перемозі.

«Вірю в те, що проженемо цих москалів проклятих, які вже за два роки в усіх горлі стоять, це буде повністю перемога, і з Криму виженемо, всі окуповані території звільнимо»,- Віктор – прикордонник.

Попри тяжкі часи, Віктор у 2023 році одружився, що є показником віри у світле майбутнє.

«Я одружився з прекрасною дівчиною, яка проходить службу також у ДПСУ, але фельдшером у медичному пункті.

До вторгнення я її знав, але мало спілкувались, після поранення почали частіше спілкуватися, допомагала мені все це проходити, це морально дуже важко, тобто вона мене дуже підтримувала в цих моментах»,- Віктор – прикордонник.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Іра Пономаренко

Оператор Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button