Війна (Відео)

У Чернігові презентували військовий проєкт «Крилатий Ескадрон» (Відео)

Усі неодноразово чули, що зараз війна технологій, а дрони вже давно стали додатковими очима для наших військових, оскільки ці маленькі «пташки» виконують багато бойових завдань. Регіональне управління Сил ТРО «Північ» презентувало рекрутинговий пілотний проєкт «Крилатий Ескадрон».

«Першочергове завдання командування ЗСУ і, зокрема, Регіонального управління ТРО – залучити до лав ЗСУ саме вмотивованих громадян. Щоб людина, яка бачить себе у статусі військовослужбовця, ним стала. Зараз активно розвивається напрямок БпЛА, створений окремий вид сил, тому з цією метою запущено проєкт «Крилатий Ескадрон», — Олександр Назимко – представник відділу персоналу Регіонального управління Сил ТРО «Північ».

Кожен охочий віком від 18 до 60 років може опанувати найсучаснішу військову професію – стати оператором дронів і розпочати службу в одному з підрозділів ударних і розвідувальних безпілотних літальних апаратів.

«Спочатку йде навчання на симуляторах, тому що це не затратно. Потім прості польоти без навантаження, над полем і лісом. Складається іспит, як керувати дроном. Потім відбувається навчання на скиди боєприпасів. Також навчаються топографії, є така програма «Кропива», ця програма використовується для навігації дрона, прокладання маршрутів, як повинен дрон летіти, виявлення орієнтирів, планування всієї польотної місії. У навчанні також дається технічна база: з чого складається дрон, як налаштовувати, як складати», — Позивний «МІК» – військовослужбовець.

Навчання триває від 15 до 45 діб, інструктори цього проєкту мають досвід бойового застосування БпЛА.

«Навчання відбуватиметься в навчальних центрах не на базі військової частини в підрозділі. Це будуть спеціалізовані центри, з видачею сертифіката, щоб людина вже в подальшому могла проходити службу як сертифікований військовослужбовець за цим фахом», — Олександр Назимко – представник відділу персоналу Регіонального управління Сил ТРО «Північ»

Увесь процес рекрутингу – від подачі заявки та до фахового навчання – простий, зрозумілий і максимально автоматизований.

«Стати військовослужбовцем зараз значно легше завдяки сучасним технологіям, не потрібно їхати до військової частини, можна просто звернутись за телефоном, проконсультуватися. Якщо людина виявить бажання, підійде безпосередньо до представника військової частини, який здійснює набір, і отримає всі відповіді», — Олександр Назимко – представник відділу персоналу Регіонального управління Сил ТРО «Північ».

Журналіст: Іра Пономаренко

Ще статті по темі

Back to top button