Війна (Відео)

Рубіж оборони: під Черніговом вшанували вбитих російською ДРГ прикордонників (Відео)

Дубові хрести пам’яті, що позначають рубежі оборони Чернігова під час активних бойових дій у лютому-березні 2022 року, встановлюють у районах міста та на околицях, де тривали найзапекліші бої наших захисників із ворогом.

«Це частина загального комплексу з вшанування наших військових, які загинули, які зараз воюють на сході України, які захищають нашу країну. Аби нагадати нашим мешканцям про те, що в країні війна, що треба підтримувати наших військових і не забувати про них, ми спланували комплекс заходів. Одна з його складових – вшанування пам’яті хвилиною мовчання на Червоній площі, на нашій центральній площі. Другий напрям нашої діяльності – це позначення на місцевості тих місць, де були запеклі бої під час оборони Чернігова, де загинули наші військові», — Дмитро Брижинський – начальник Чернігівської міської військової адміністрації.

Наразі встановлено п’ять дубових хрестів пам’яті в різних районах Чернігова, що стали основними позиціями захисту нашого міста від ворожої навали.

«Розпочали з «Новоселівки», наступний хрест ми встановили на «Лижній базі», «Епіцентр», район «ЗАЗ» і тут, на «Масанах». Де загинули наші прикордонники», — Дмитро Брижинський – начальник Чернігівської міської військової адміністрації.

28 березня 2022 року чернігівські прикордонники потрапили в засідку ворожої ДРГ на цьому рубежі оборони. Тоді загинули Антон М’ягкий, Павло Шекера, Василь Ткаченко та Андрій Самусенко та ще двоє їхніх побратимів. Із певних причин прізвища цих двох героїв наразі не називаємо.

«На цьому рубежі від «Нової Подусівки» до цього сміттєзвалища оборонний рубіж утримували прикордонники. Для них було дуже важко це робити, адже проти них діяли сили спеціальних операцій. 28 березня практично уже противник відходив і в останній день ми отримали звістку, що хлопці потрапили до ворожої засідки. Шестеро з них загинули, четверо потрапили в полон», — Дмитро Брижинський – начальник Чернігівської міської військової адміністрації.

Наразі планується встановлення хрестів пам’яті в понад трьох локаціях міста й області, які стали визначальними в обороні Чернігова в лютому-березні 2022 року.

«Ми зараз плануємо встановити ще такий хрест біля розв’язки на Славутич, там був один із рубежів оборони, в районі Киїнки, поворот на Гончарівське. І в подальшому в нас є питання стосовно Лукашівки або Количівки, там ми ще не визначилися остаточно, тому що там дуже багато місць, де встановлено хрести, позначена місцевість загибелі наших військових», — Дмитро Брижинський – начальник Чернігівської міської військової адміністрації.

Журналіст: Таліна Тарасенко

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button