Війна (Відео)

Відвага та батьківство: військовослужбовець з Чернігова – про війну і виховання сина (Відео)

Із народженням дітей усе кардинально змінюється, особливо в теперішні часи, коли війна вносить корективи в життя багатьох родин, роль батька, який служить в армії, стає особливо важливою. З одного боку, він виконує свій обов’язок перед Батьківщиною, захищаючи рідні землі, з іншого – залишається незамінним у родинному колі, де на нього чекають діти та дружина. Ми поспілкувалися з Владиславом Шатілом, військовослужбовцем із 2014 року, який два місяці тому став батьком, щоб дізнатися, як він поєднує батьківство та службу в армії.

«Зі службою поєднувати можна, зараз такий період, що більше відповідальність на мамі лежить, її дитина потребує більше, але у свої вихідні від служби дні спокійно насолоджуюся батьківством. Допомагаю мамі в домашніх клопотах. Трошки поменшало часу на свої справи, але більше життя змінилось у мами, тому що дитинка ще маленька і постійно потрібна мамина присутність, аніж моя. А я, звісно, допомагаю матері. Просто у двомісячному віці більше потрібна мама», — Владислав Шатіло – військовослужбовець.

Кожен батько прагне передати своїй дитині найкращі якості, щоб вона виросла Людиною з великої літери. Які цінності хоче прищепити своїй дитині молодий батько Владислав Шатіло?

«Принципові для мене позиції: прищеплювати своїй дитині традиційні цінності, культуру, мужність. Це такі базові «навички» як для сина.Хотілось би передати любов до України і цю саме культурну спадщину українську»,- Владислав Шатіло – військовослужбовець.

Плануючи народження дитини, кожна сім’я неминуче переживає власні страхи та тривоги.

«За майбутнє дитини страхи, звісно, є, вони пов’язані з війною в країні, хотілось би, щоб дитина жила в Україні й тут будувала своє життя, а не десь за кордоном. За даними соцопитування, я читав їх у відкритих джерелах, у нас йде на спад народжуваність, а в моєму колі спілкування навпаки – половина друзів уже стала батьками, переважно народжуються хлопчики, може, це пов’язано з тим, що, на жаль, ми втрачаємо наших друзів і побратимів, ось як раз приходять нові чоловіки в такий тяжкий період», — Владислав Шатіло – військовослужбовець.

Батьки-військовослужбовці щоденно долають виклики, зберігаючи міцні зв’язки з родиною навіть на відстані. Їхній внесок у виховання дітей неоціненний, адже вони прищеплюють своїм нащадкам найкращі людські якості, формуючи покоління справжніх патріотів.

Журналіст: Іра Пономаренко                                                                      

Оператор: Сергій Бутько

Робота над цим матеріалом стала можливою завдяки проєкту Fight for Facts, що реалізується за фінансової підтримки Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини.

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button