Війна (Відео)

Вихід із темряви: чернігівці розказали, як ставляться до скасування світломаскування (Відео)

Більше як пів року темряви на Чернігівщині – через активність ворожої авіації та постійні обстріли мешканцям доводилося дотримуватися режиму світломаскування. Днями на засіданні Ради оборони області ухвалили рішення про скасування цього режиму, за винятком об’єктів військової та критичної інфраструктури. Інтервал активного освітлення кожна громада може визначати сама. Ми поцікавились у чернігівців, як вони ставляться до скасування режиму світломаскування і чи мають побоювання.

«Я не маю побоювань, ставлюся позитивно».

«Добре ставлюся, бо і так у нас сумна картина у зв’язку з війною. Коли настає вечір і всюди суцільна темрява, то це впливає на стан кожної людини. Тому, думаю, це добре».

«Ми взагалі живемо на 16 поверсі, що по вулиці Чорновола. В мене думка не однозначна, бо ми бачили з висоти все місто, то можу сказати, що і так недостатньо дотримувалися люди цього режиму. Тому, я вважаю, це логічне завершення. Але також вважаю, що людям не треба розслаблятися, а й далі підтримувати режим війни, бо її ніхто не скасовував».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині скасовують режим світломаскування

«Добре, коли гарно в місті, але ж такі обставини, то трохи й страшнувато за дітей».

«Я вважаю, що люди, які запропонували скасувати цей режим, відповідають за свої вчинки. І вони це узгодили із ЗСУ. Якщо це не становить жодної загрози для безпеки для мешканців, то чому б і не скасувати?».

«Мені важко сказати, але скасували – і слава Богу. Але от особисто в наших будинках, там, де я мешкаю, всі продовжують дотримуватися такого режиму, як він і був».

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Марина Кирієнко

Оператор Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button