Війна (Відео)

Як був зупинений наступ на Чернігівську область зі сторони республіки білорусь (Відео)

24 лютого 2022 року близько 7-ї години ранку Сили Оборони підірвали завчасно замінований міст, щоб затримати просування противника.

«Ця дорога проходить напряму, можна сказати, до міста Чернігів і міста Київ, вона є найкоротшим шляхом до нашої столиці з республіки білорусь як до Чернігова, так і до Києва. Звідси до Києва приблизно 170-180 км. Це найкоротший шлях. Ми заздалегідь готувалися. І щоб не допустити проходу ворога на Чернігів і на Київ із цієї території, здійснили підрив моста», — Олег – офіцер прикордонної служби.

Підрив здійснювався за 600 метрів до моста. Прикордонник зі 105-го загону розповів, що під час здійснення підриву ворожих обстрілів і техніки на українсько-білоруській ділянці вже не було.

«Всі ми знаємо, на ділянці відповідальності нашого підрозділу ворожа техніка і піхота не пройшла. А всі пішли, вже знаємо, що зі сторони рф. Ми їх тут не спостерігали, зайняли оборону та тримали її, допоки ворог не почав наближатись із нашої правої сторони. Тоді ми спільно з Силами Оборони зайняли одну суцільну лінію оборони міста Чернігів», — Олег – офіцер прикордонної служби.

Після того як наші захисники відбили атаку російської армії в Чернігівській області, на кордоні з білоруссю протягом двох років не було жодних провокацій. Попри зруйнований міст, що ускладнює підступ ворога, наші військові продовжують забезпечувати оборону вздовж кордону та контролювати дії ворожих сил.

Журналіст: Іра Пономаренко

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button