Війна (Відео)

Меморіал пам’яті загиблих Героїв відкрили в селищі на Чернігівщині (Відео)

«Треба, щоб їх пам’ятали, молодих, які віддали своє життя. Вони не жаліли і не думали, що вони загинуть, а йшли і захищали, а їхні побратими продовжують захищати зараз»,- Ольга Косик – бабуся загиблого військовослужбовця.

Ольга Косик зі сльозами на очах розповідає про свого онука – військовослужбовця, який загинув у російсько-українській війні, Станіслава Шекуна. У 2022 році він добровільно став на захист України, у 2023 року Станіслав загинув. Сьогодні жінка згадує про свого онука-Героя, дивлячись на його портрет на Алеї Героїв у їхньому рідному селищі.

«Прийшла повістка – він пішов, сказавши: «Я ховатись не буду, я за тебе, бабусю, життя віддам»,- Ольга Косик – бабуся загиблого військовослужбовця.

Служив у Луганській області, село Краснопопівка. Пішли в штурм і їх накрили, їхній БТР накрили, повністю екіпаж загинув.

17 жовтня в селищі Линовиця, що на Прилуччині, відбулося відкриття меморіального комплексу – Алеї пам’яті загиблих Героїв Линовицької громади. Частиною меморіального комплексу є металева арка та хрест, розташовані поруч з іменними бордами, також тут облаштована невелика паркова зона. На іменних бордах, встановлених на алеї, розміщені портрети шістьох військовослужбовців, уродженців Линовицької громади, які загинули під час російсько-української війни. Це Віктор Маслов, Сергій Воєводкін, Станіслав Шекун, Олександр Салов, Леонід Гибало, Михайло Поляк.

«Дуже боляче, що йдуть такі молоді хлопці. У багатьох із них навіть родин нема»,- Тамара Гибало – матір загиблого військовослужбовця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «На щиті» повертається відомий чернігівський лікар

Ініціаторами створення Алеї пам’яті стали жителі Линовицької громади, також вони підтримували цей проєкт у подальшому.  

«Долучилися всі. Усі – від маленького до великого – розуміли, що ми робимо щось надзвичайне, щось надзвичайне для того, щоб місце вшанування і пам’яті наших хлопців мало не такий вигляд, як скрізь»,- Ієрей Антоній – настоятель Свято-Успенського храму селища Линовиця.

Також до створення меморіального комплексу долучилися меценати, серед них місцеві підприємці та народний депутат України Борис Приходько.

«Майже всі місцеві підприємці долучилися, хто скільки міг, і навіть жителі селища долучилися сюди: хтось грошима, хтось працював тут, щось допомагав»,- Борис Приходько – народний депутат України від Чернігівщини.

Меморіальний комплекс розташований у центральній частині селища. Настоятель місцевого Свято-Успенського храму ієрей Антоній упевнений: таке розміщення меморіалу не дасть забути про ціну, сплачену українцями за Українську Незалежність.

«Тут селищна рада, тут церква та школа, тут щоденно проходить чимало діток, і нам хотілося, щоб вони в майбутньому приходили сюди та розуміли, якою ціною дається їхня свобода та їхнє життя»,- Ієрей Антоній – настоятель Свято-Успенського храму селища Линовиця.

За словами ієрея Антонія, роботи з облаштування меморіального комплексу тривали приблизно чотири місяці, орієнтовна вартість робіт становила пів мільйона гривень.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Таліна Тарасенко

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button