Війна (Відео)

Захисники з Чернігівщини мають гарячі потреби: волонтери просять допомогти землякам (Відео)

Ворог не полишає спроб знайти слабкі місця в обороні безпосередньо на Чернігівському та Сумському напрямках. За інформацією командувача Об’єднаних Сил оборони генерала-лейтенанта Сергія Наєва, у прикордонні фіксуються спроби проникнення диверсійно-розвідувальних груп. Аби наші військові могли ще ефективніше відбивати ці спроби й оперативно моніторити ситуацію, їм потрібна наша допомога.

«Перше, що потрібно, – це забезпечити зв’язок, щоб хлопці в польових умовах мали зв’язок, могли передавати інформацію та могли швидко реагувати. Є офіційний запит, я його не можу повністю оприлюднювати, частину інформації я викладала на своїй сторінці. Потрібно 3 Starlink та 2 EcoFlow для забезпечення живлення. А також нам дуже потрібен дрон із тепловізором. Орієнтовна ціна дрона – 270 тисяч, це без врахування знижок, які можливо або неможливо буде знайти. І ще дуже потрібні квадрокоптери DJI Mavic», — волонтер і керівник БФ «Північний Янгол»Наталія Орлова.

Квадрокоптери дають можливість зберегти життя нашим військовим.

«Наші військові можуть бачити, чи є небезпека, чи варто туди йти. Це береже життя і все ж таки підвищує рівень безпеки і для цивільного населення», — волонтер і керівник БФ «Північний Янгол»Наталія Орлова.

Наразі частину коштів на гарячі потреби вдалося зібрати, а якщо до кінця тижня зможуть зібрати ще 200 тисяч гривень, це дасть змогу закрити найактуальніші запити військових із Чернігівщини, які зараз перебувають як на сході, так і на нашому прикордонні.

«Те, що на схід, у нас є зараз потреба – два тепловізійні приціли, і на один із них уже є 115 тисяч гривень. А там потрібно з доставкою ще 140 тисяч назбирати. І я думаю, 25 тисяч – це дуже реально за день, за два закрити, і він поїде до хлопців.

Starlink – це 21 тисяча кожен, а EcoFlow потужні приблизно по 30 тисяч. Тобто орієнтовно 125 тисяч гривень і 20 тисяч гривень уже є. Це я не кажу, що ми постійно збираємо на медицину, на інструменти. Це попутні збори і я вдячна кожному, ми їх дуже швидко закриваємо. Це і кровоспаси, «опікуни», турнікети, аптечки.

Тобто якщо ми назбираємо 200 тисяч терміново, то закриємо дуже швидко те, що в нас горить, і зможемо піти далі», — волонтер і керівник БФ «Північний Янгол»Наталія Орлова.

Доєднатися до збору можна будь-якою сумою, реквізити для перерахунків ви можете побачити на екрані, а також в описі під відео.

Monobank: 4441 1144 0037 8798

ПриватБанк : 4149 6293 8597 0116 (Івкіна)

PayPal: [email protected]

І 20, і 200 гривень наближають нашу Перемогу та допомагають військовим стати більш оперативними та захищеними.

Журналіст: Марина Кирієнко

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button