Війна (Відео)

Запеклий бій на околицях Чернігова: розповідь чернігівського прикордонника (Відео)

Це прикордонник Дмитро згадує про свій найзапекліший бій біля села Новий Білоус під час великого вторгнення росіян до Чернігівської області.

«15 березня ми заступили, ми отримали бойовий наказ. Нашим завданням було введення спостереження на околиці міста Чернігів. Удень усе пройшло дуже добре, але вже вночі вийшла ворожа ДРГ. Я отримав поранення під час цього бою, коли зрозумів це, то почав відходити, попередивши своїх побратимів. Я отримав поранення в ліву руку, зап’ястя. Я відійшов на певну відстань, надав собі першу медичну допомогу, наскільки міг це зробити. Хотів відійти на іншу позицію, де перебували наші товариші, але не знайшов її, бо ліс, ніч», — Дмитро – прикордонник.

Через певний час Дмитро знайшов позицію своїх товаришів, йому надали якісну допомогу й евакуювали до лікарні.

«Вже в лікарні я дізнався, що був поранений наш старший групи, який залишився на позиції, він віддав радіостанцію, наказав усім відійти, тому що ворога було більше, і залишився там уже поранений, але також усе добре закінчилося», — Дмитро – прикордонник.

У ніч із 15 на 16 березня 2022 року прикордонники відбили атаку ворога та перешкодили планам російських диверсійно-розвідувальних груп. Після запеклого бою Дмитрові довелося пройти довготривалу реабілітацію.

«Три дні я був у лікарні в Чернігові, я ще потребував операцій, які могли зробити тільки в Києві, тому що в Чернігові на той час не було належних умов. Мене відправили в складі евакуаційної колони на Київ, і вже там, коли ми зробили зупинку, я побачив автобус, який їхав позаду, в ньому перебував мій старший групи, звісно, я був радий його бачити, ми зустрілися, пообіймались і далі ми вже проходили лікування разом», — Дмитро – прикордонник.

Під кінець лікування Дмитра разом зі старшим по групі відправили на реабілітацію до Іспанії.

«Коли ми приїхали до Іспанії, для нас проводили різноманітні заходи реабілітації. У мене був пошкоджений ліктьовий нерв, тобто стимуляція нерва, певні вправи для пальців, для зап’ястя і тому подібне. Звісно, добре годували, давали спати», — Дмитро – прикордонник.

Зараз рука Дмитра хоч ще не повністю відновилася, але достатньо функціональна для виконання службових обов’язків.

Журналіст: Іра Пономаренко

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button