Суспільство (відео)

Блакитний вогник Бахмаччини: селяни з Голінки зігріються газом (Відео)

Анатолій Проценко виніс із хати стару газову плиту та балон пропану.

Тепер вони йому не знадобляться. Він хизується новенькою газовою плитою та демонструє блакитний вогник. В його оселі сьогодні з’явився газ.

— Купив нову, а те все викинув. Тепер будемо газом користуватися, он котел є, хоч і дорого, але потягнемо, думаю, — Анатолій Проценко, господар.

Довгоочікуваний газопровід запустили на Чернігівщині. У Голінці Бахмацького району газу чекали дванадцять років. Уже й проекти створювали, більше ніж п’ять років тому навіть гроші для села виділили, та газопроводу не зробили. Цьогоріч давня мрія селян здійснилася.

— У вашому селі уже сімдесят будинків підключені та користуватися можуть відсьогодні. Я вам завжди казав, що не повинно бути відмінності між селом і містом. Повинні всі жити в комфорті, — Валерій Давиденко, народний депутат.

Комфорт селянам створюється не лише в побуті. Нещодавно за сприяння народного депутата Валерія Давиденка відремонтували дорогу до сусідньої Дмитрівки.

— Жодної копійки з селян чи з бюджету сільської ради не витрачено. Усе нам зробив народний депутат Валерій Давиденко, — Наталія Вернигора, голова сільської ради.

Газопровід відкрили урочисто. Біля факелу на околиці села зібралося багато місцевих.

Розділити радість із селянами до Голінки приїхав перший заступник голови обласної ради. Валентин Мельничук радіє, що є небайдужі до села люди. Адже в планах народного обранця ще не один газопровід в цьому районі.

— Це дуже великий внесок в економіку області. І це чудова справа, яку зробив Валерій Миколайович. Є ще одне село, де також він провів газопровід, — Валентин Мельничук,  перший заступник голови обласної ради.

Цей газопровід коштує понад три мільйони гривень. Більше ніж дев’ятсот тисяч гривень використали лише на монтажні роботи.

Ще статті по темі

Back to top button