Суспільство (відео)

Герої книг заговорять для слабозорих: у Чернігові презентували благодійний проект (Відео)

Роман французького письменника Дідьє ван Коверлан «Жуль» про собаку-поводиря та його сліпу господарку надихнув Анетту Антоненко на проведення Всеукраїнської акції «Озвучимо книги для незрячих»

«Сюжет цієї книжки наштовхнув мене на думку, що в Україні теж є люди, які погано бачать, які не мають доступу до тієї літератури, яку видаю я та мої колеги», — розповідає організатор Всеукраїнської акції «Озвучимо книги для незрячих» Анетта Антоненко.

Акція залучає багато журналістів і таких відомих авторів, як Любко Дереш, Остап Дроздов, а також усіх небайдужих людей.

«Дуже добре читає Остап Дроздов сам, іноді бувають такі ситуації, коли автор абсолютно не підходить до таких речей, але видавець знає, хто з його авторів не може цього робити, він одразу попередить», продовжує організатор Всеукраїнської акції «Озвучимо книги для незрячих» Анетта Антоненко.

Вимог щодо озвучення аудіокниг практично немає, головне – щоб це було зроблено якісно та з любов’ю

«Треба розуміти, для чого ми це робимо, бо є різні речі. Якщо робити комерційну книжку, аудіокнижку, потрібні актори. Тут не стоїть таке питання, дати людям можливість почути цю книжку, прослухати її», зазначає організатор Всеукраїнської акції «Озвучимо книги для незрячих» Анетта Антоненко.

Наразі озвучено вже п’ять книжок. ЧЕline вирішив також підтримати цю акцію та обрав книгу сучасної української письменниці Євгенії Кононенко. Озвучену літературу передаватимуть у спеціалізовані бібліотеки для незрячих і слабозорих по всій території України.

Журналіст: Олександра Жеглова

Оператор: Дмитро Дриганов

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button