Культура

У Чернігові відбулася творча зустріч «Багатогранність Миколи Бичука» (Фото)

«Про все, окрім театру» – під таким девізом 10 жовтня в Мистецькій вітальні Чернігівської ОУНБ імені В.Г. Короленка пройшла творча зустріч із музикантом, актором Чернігівського Молодіжного театру та просто цікавою людиною Миколою Бичуком.

На початку зустрічі ведуча Катерина Мехеда, провідний бібліотекар відділу мистецтв ЧОУНБ ім. В.Г. Короленка, коротко ознайомила гостей заходу з біографією героя.

З дитинства його мама Тетяна Миколаївна прищеплювала синові  любов до театру, водила на вистави. Відчуваючи потяг до сцени, хлопець 5 років займався в чернігівській студії «Театр «23».

Із 2012 року працює актором у Чернігівському Молодіжному театрі. Грає у виставах: «Безіменна зірка» (М. Себастьян), «Танго» (С. Мрожек), «Три товариші» (Е.-М. Ремарк), «Політ над гніздом зозулі» (К. Кізі), «Іванов» (А. Чехов), «Вовки та вівці» (О.М. Островський), «Воццек» (Іздрик), «Повернення примурків» (П. Яценко), «Вечірній мед» (К. Москалець) та багато інших.

Микола свого часу був учасником музичної групи «ДЕПО-02» та проекту хіп-хоп-об’єднання «Позитив», а зараз його знають як репера МС ЕМ. Він має добірку пісень та кліпів, і під одним із відео є доволі цікавий підпис: «Пісня «Сухий закон» – своєрідний ляпас, що повинен привести до тями тих, кому думка проведення часу з алкоголем та наркотиками здається нормальною. Маю надію, що після перегляду кліпу підлітки та дорослі задумаються на тим, що вони роблять зі своїм життям».

Але Микола не тільки співає правильно, а й сам дотримується здорового способу життя та займається спортом. Полюбляє активний туризм: гори, байдарки, велосипед.

«Це моя життєва позиція, якої я не нав’язую нікому, а просто йду обраним шляхом. Особисто для мене такий спосіб життя значно цікавішим і веселішим. Алкоголь руйнує тебе зсередини, пригнічує як особистість. А в наш час кожна людина повинна бути сильною», — розповів Микола Бичук.

Один із останніх кліпів Миколи Бичука – відео на пісню «Чернігів» (музика – Борис Кузьменко, текст – Микола Бичук, режисер – Євгеній Сидоренко). Символічно, що відео було презентоване до Дня міста.

На сцені Молодіжного театру актора можна побачити майже кожного вечора. А першою позатеатральною виставою-експериментом (і першим проектом майбутньої творчої ініціативи THEATRUM MUNDI) стала «Варшавська мелодія» Леоніда Зоріна.

Вистава була представлена на таких українських і міжнародних фестивалях, як ХІ Міжнародний театральний фестиваль жіночої творчості ім. М. Заньковецької (Україна, 2015), ХІ Міжнародний молодіжний театральний форум «МартКонтакт» (Білорусь, 2016), Кременчуцька театральна весна – 2016 (Україна, 2016). На жаль, показів поки що не планується, але якщо і будуть, то вже на базі творчої ініціативи THEATRUM MUNDI.

Ще одним проектом творчої ініціативи був театральний відеоперфоманс за сонетами Шекспіра «SON?NET!» спільно з акцією «Ніч в музеї» Чернігівського обласного художнього музею ім. Г. Галагана.

А зовсім нещодавно, 19 вересня, в Чернігівському міському палаці культури відбулась прем’єра моновистави «Чому люди не?» на базі творчої ініціативи THEATRUM MUNDI. Режисером виступив Євгеній Сидоренко.

«Найважчим було те, що ти один на сцені і треба постійно тримати увагу глядачів, а це складно. Ця моновистава – такий собі іспит для мене як актора», — розповів Микола Бичук.

Директор ЧОУНБ ім. В.Г. Короленка Інна Аліференко подякувала актору за цікаву неординарну бесіду: «Ми знали вас як актора Молодіжного театру, але сьогодні відкрили нові грані вашої творчості. 29 вересня в стінах бібліотеки спільно з Молодіжним театром пройшов цікавий проект із популяризації книги та читання «Нова хвиля сучасної української літератури». І ми будемо раді бачити вас і ваші особисті проекти на сцені бібліотеки»

Ще статті по темі

Back to top button