Культура

У Чернігові відкрилась виставка вишитих робіт 90-річної майстрині. ОНОВЛЕНО (Фото)

18 жовтня в рамках культурно-дозвільного центру «Мистецька вітальня» Чернігівської ОУНБ ім. В.Г. Короленка відбулося відкриття виставки вишитих робіт «Любов до життя розквітнула на полотні» чернігівської вишивальниці Віри Іванівни Шевченко до 90-річчя від дня народження.

Віра Іванівна вишиває з 12 років. У 1952 році закінчила курси вишивки художньою гладдю в Чернівцях. Активну творчість розпочала у 80 років. Брала участь у виставках із рукоділля та художньої творчості в Чернігівському літературно-меморіальному музеї-заповіднику Михайла Коцюбинського, Арт-клубі, Палаці дітей та юнацтва, міських лікарнях. У майстрині багато робіт, виконаних із використанням таких технік, як хрест та болгарський хрест, гладь, мережка, рішельє та ін.

Має велику талановиту родину, в якій вишивають усі: від старшого до молодшого. Окрім вишивки, захоплюється шиттям, плетінням на спицях і гачком, кулінарією, багато читає.

На виставці «Любов до життя розквітнула на полотні» представлено близько 60 вишитих картин майстрині за 2015-2017 роки та роботи її доньки Ірини Капирі й онучок Ксенії і Юліанни Чаусових. На вернісажі були представлені також вишиті рушники та серветки майстрині.

Фото Віктора Кошмала

Джерело: Чернігівська ОУНБ ім. В.Г. Короленка

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button